img_9264

У прес-центрі «Панорама» за ініціативи ГО «Закарпатське Вільне Медіа» відбулась жива бібліотека на тему “Реформа поліції. Теперішній стан та стратегія розвитку”.

Про свою нелегку роботу, про реформу поліції, стратегію розвитку, буденні речі люб’язно погодились розповісти патрульні поліцейські Юрій Галас та Ольга Ткачова. Формат зустрічі передбачав як розповідь правоохоронців, так і відповіді на питання і, звісно ж, дискусію.

Своє вступне слово патрульні поліцейські присвятили розповіді про поліцію в цілому, про особливості своєї роботи, про навчання, яке вони проводять постійно. Наводили вони конкретні випадки зі своїх патрулювань і на основі їх наглядно показували відмінності нової поліції від старої міліції.

Далі присутні активно цікавились буденними речами поліцейських: графіком роботи, спецзасобами, які є в наявності правоохоронців. Були питання і стосовно роз’яснення тих чи інших правил дорожнього руху. У своїх відповідях патрульні акцентували на основній відмінності нової поліції від старої міліції.

«Нова поліція – це в першу чергу сервісна служба», – наголосила Ольга Ткачова. Юрій Галас додав, що в своїй роботі вони помічають, що люди перестали боятись правоохоронців, підходять частіше із різними питаннями.

Досить жваву дискусію викликали розповіді патрульних про конкретні випадки з їх чергувань. Присутні висловлювали свої думки стосовно згаданих правоохоронцями випадків, цікавились, чи були у патрульних якісь екстремальні ситуації і як вони в них поводились.

Варто відзначити неформальну обстановку зустрічі. Питання присутніх до поліцейських на зразок «Чи є у вас своя «поліцейська» кав’ярня?», «Які у вас були кумедні випадки під час патрулювань?» та ін. додавали конструктивній дискусії певної невимушеності.

Так чи інакше зустріч завершилась оплесками на адресу патрульних поліцейських. Вже опісля офіційної частини спілкування зі стражами правопорядку продовжилось. Патрульні в межах своєї компетенції консультували громадян з тих чи інших питань.

img_9254

img_9257

img_9258
img_9267

img_9271

img_9272