img_9367

Протягом цього тижня (18 – 21 жовтня)  на Закарпатті перебуває 16 громадських активістів з Чернігівської, Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Кіровоградської, Рівненської, Львівської, Івано-Франківської  областей у рамках навчального туру до Закарпатської області на тему «Сучасні методи та інструменти взаємодії організацій громадського суспільства та органів влади і місцевого самоврядування» у рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив».

Навчальний тур включав ряд зустрічей з активними ОГС краю та представниками влади і місцевого самоврядування. У рамках даної діяльності учасники познайомилися з проектною діяльністю ЗОУНБ ім Ф. Потушняка, з роботою ГО «Наша громада» (Б. Кондратюк), «Закарпаття – Донбас»  (Т. Хорошилова), з досягненнями «Спілки угорських бібліотекарів» та діяльністю, спрямованою на підтримку ВПО у східних регіонах України, яку надають працівники «Центру консультацій та розвитку Адванс» із Берегова. Учасники туру також отримали можливість поспілкуватися з представниками Департаменту економічного розвитку і торгівлі  Закарпатської ОДА та працівниками Департаменту інформаційної політики та зв’язків з громадськістю. Цікавою та насиченою виявилася зустріч з міським головою Перечина Іваном Погоріляком.

19 жовтня представники ОГС з різних куточків України навідались і в прес-центр «Панорама», де поспілкувалися з головою громадської організації «Закарпатське Вільне Медіа» Іваном Гарагоничем. Під час зустрічі громадські активісти обговорили стан та перспективи розвитку громадського суспільства у місті над Латорицею, поділились думками щодо процесу децентралізації та дізнались чимало цікавого медіаринок краю. На завершення зустрічі, голова ГО «ЗВМ» розповім учасникам про проект «Поліція і Суспільство», який зараз реалізовує організація.

Окрім того, учасники навчального туру мали можливість розмалювати медового чоловічка, відвідати замок “Паланок”, прогулятися вуличками старовинного міста Мукачево та помилуватися красою осінніх Карпат на турбазі «Воєводино».

dsc06893

dsc06895

dsc06907

img_9351

img_9357

img_9358

img_9374