unnamed

Наш час – це період бурхливого розвитку міжлюдської комунікації. Технології настільки пішли вперед, що, напевно, кожна людина нині не може уявити себе без життя в інтернет-мережі. У соціальних мережах можна спілкуватись, заводити нових друзів, знайомих, дискутувати на різні теми та дізнаватись про життя різних організацій та заходи, які проводяться у певному місті.

Працівники Виноградівської центральної районної бібліотеки вирішили не відставати від сучасних тенденцій розвитку інформаційного суспільства і зацікавились темою просування власного сайту та заходів у соцмережах.

Саме для них актуальну лекцію з питання просування власних сторінок у соціальних мережах провела журналістка, член ГО “Закарпатське Вільне Медіа” Мирослава Вербищук. Лекція проходила у форматі “питання-відповідь” у рамках проекту “Поширення ідей толерантності, індивідуальних прав та захисту вразливих груп через призму медіа освіти для молоді та громади Закарпаття як елемент зміцнення громадянського суспільства”, який реалізується ГО в межах проекту “Українська регіональна платформа громадських ініціатив” за фінансової підтримки Європейського Союзу в Україні.

Насамперед, Мирослава звернула увагу на те, на яку цільову аудиторію орієнтуються бібліотекарі. Якщо поширювати власну інформацію не лише серед старшого покоління, але й для дітей та молоді, то окрім звичного “Фейсбуку”, варто бібліотеці завести сторінку і у соцмережі “ВКонтакті”.

Крім того, журналістка поділилась власним досвідом ведення сторінок у соцмережах, зокрема, груп з комерційною основою, а також згадала про групи заходів, які організовує ГО “Закарпатське Вільне Медіа”. Зокрема, сторінка велоруху “Munkacs Ride”.

Також лектор розповів про специфіку роботи з аудиторіями трьох соціальних мереж:  “Facebook”, “ВКонтакті” та “Іnstagram”. Мирослава зауважила, що на текст читачі звертатимуть увагу краще, якщо у ньому будуть хештеги та картинки.

На завершення журналістка відповіла на усі цікаві питання учасників зустрічі.

unnamed (1)

unnamed (2)

unnamed (3)

unnamed (4)

unnamed (5)

unnamed (6)

unnamed (7)

unnamed (8)

unnamed (9)

unnamed (10)

unnamed (11)

unnamed (12)

Дана зустріч відбулась в межах проекту “Українська регіональна платформа громадських ініціатив” за фінансової підтримки Європейського Союзу в Україні.